Välkommen

Välkommen till www.converse.n.nu. Det är klart att du ska satsa på Converse skor detta år också. Ta hjälp av vår prisjämförelsetjänst och hitta butikerna som ger dig lägst pris!

Andra prisjämförelse sidor

Converse relaterade Länkar

Vänner

 

 

Chuck Taylor mannen, myten, legenden

Få modetrender håller över tid. Men Chuck Taylors Converse All Star är lika populära idag som de var på 1930-talet. I dag bärs dem av allt från unga ynglingar till äldre människor som inte kunde bry sig mindre om sin stil. Men hur älskade dessa skor än må vara, slår jag vad, att om du frågade någon av dessa människor vem Chuck Taylor var, skulle de inte ha en aning.

Normalt när en idrottsman får sitt namn tryckt på ett par skor, är det för att de är en av de mest framgångsrika idrottarna genom tiderna. Chuck Taylor , var visserligen en talangfull spelare, men ansågs inte vara en av de största någonsin. Men han var en av de första att bära Converse skor på en basketplan.

Taylor var en stjärn-basketspelare på gymnasiet och spelade professionellt som ung man på 1920-talet (detta var långt innan NBA bildades, den ligan startades först 1946). Enligt legenden linkade en ung Taylor in på ett av Converse försäljningskontor i Chicago  klagandes över ömma fötter. År 1921 hade han lyckats övertyga företaget att skapa en sneaker speciellt anpassad för basket. Resten är historia.

Eller, nej kanske inte riktigt. En webbplats tillägnad Chucks bidrag till basketbollen förklara att Chuck även hjälpte till att utveckla och sprida budskapet om Converse skor över hela USA. Han reste land och rike runt och promotade skorna, de år han arbetar för Converse. Under denna period var han även spelare och lagledare för Converse All-Stars. Ett antal år senare, valde Converse att trycka signaturen "Chuck Taylor" på Alla Converse All-Star, detta för att hedra mannens storslagna insats för dessa skor.

Chuck Taylor avled av en hjärtattack 1969. Och för protokollet, fick han inte provision på sin försäljning från Converse. Man kan bara anta att han gjorde det för att han trodde på Converse skor.